Teknisk analys i Hitta kursvinnare

Hitta kursvinnare innehåller många olika verktyg för att hjälpa dig med din tekniska analys. Bland det viktigaste är naturligtvis att själva diagrammet är smidigt att arbeta med. Därför är det till stor nytta att kunna arbeta med ritverktyg direkt på diagrammet för att lättare kunna identifiera och analysera trender.
Aktiekurser går hela tiden upp och ner. Teknisk analys innebär att analysera kursernas rörelse, med stöd bland annat av tekniska indikatorer. Det finns en mängd indikatorer inbyggda i programmet och du kan även skapa egna indikatorer.

 

Formationer

Tekniska formationer är återkommande formationer, i ett kort perspektiv, som kan användas för att upptäcka och markera trendbrott eller konsolideringar i aktiekursen.. Hitta kursvinnare upptäcker automatiskt vissa formationer och kan markera ut dessa åt dig.

Signaler

Signaler är konkreta signaler för hur du ska hantera aktier. Köp, sälj eller behåll! Signaler baseras oftast på indikatorer och/eller formationer. Med Hitta kursvinnare kan du göra strategitester för att se utfallet ifall du hade följt en viss signal. Du kan även skapa larm som varnar dig i programmet eller skickar ett mail till dig när en viss signal slår om.

Ritverktyg

Att använda ritverktyg är en enkel med väldigt kraftfull metod för att genomföra tekniska analyser. Med hjälp av linjer, geometriska figurer, trendkanaler, textkommentarer, höjd- och breddmätning kan trender och förhållanden visualiseras på ett mycket tydligt sätt.

HkScript

I Hitta kursvinnare är det möjligt att skapa egna tekniska indikatorer. Det gör du genom att använda ett enkelt skriptspråk som heter HkScript. Detta fungerar som en mycket förenklad form av programmering som låter dig använda en mängd olika funktioner när du skapar indikatorer. Med hjälp av skriptspråket kan du i princip bearbeta kursdatan hur som helst. Du kan också utgå från programmets redan förprogrammerade indikatorer, något som kan vara smidigt ifall du bara vill göra en variant av en vanlig indikator.

Strategitest (backtest)

Du kan göra så kallade strategitester på alla tillgängliga signaler/strategier och kombinationer av dessa. Programmet utför då fiktiva köp och försäljningar av aktien när respektive analysmetod enligt dina kriterier indikerar “köp” resp. “sälj”.