Show/Hide Toolbars

Hitta kursvinnare - Hjälpmanual

Navigation: Fundamental Analys

Introduktion till Fundamental analys

Scroll Föregående Topp Nästa Fler

Fundamental analys är en analysmetod som analyserar ett bolags fundamentala värden. Företagets räkenskaper ägnas en mycket stor omsorg, exempelvis historisk vinst, försäljning och kassaflöde. Förutom räkenskaperna studeras också företagets ledning, produkter och tjänster, men även hela branschen och marknaden. Målet är att skapa en god förståelse för företaget och ta ställning till ifall man tror kommer att företaget kommer att utvecklas väl i framtiden eller inte. När man väl har tagit ställning till det så kan man avgöra ifall aktien är under- eller övervärderad.    

 

Det är i första hand fundamental analys som brukar ligga till grund för de råd och rekommendationer som kommer från mäklarfirmor och banker. Det är för att fundamental analys brukar anses ge en bättre vägledning vid längre placeringshorisonter. I Hitta kursvinnare tittar du i grundinställningarna fem år bakåt i tiden och fem år framåt i tiden.

 

Hitta kursvinnares modul för fundamental analys är uppbyggd kring en 7-stegs-modell som kallas Aktiespararnas Aktieanalys. Modellen innebär att du måste ta ställning till ett antal frågor, exempelvis ifall du tror att den framtida försäljningen kommer att öka, sjunka eller ligga kvar på samma nivå. I programmet får du stöd i varje steg av Aktiespararnas Aktieanalys. När du enkelt klickat dig igenom de 7 stegen så får du tydlig info om du ska köpa, behålla eller sälja!

 

Klicka på bilden för att visa större version.

Klicka på bilden för att visa större version.