Show/Hide Toolbars

Hitta kursvinnare - Hjälpmanual

Navigation: Fundamental Analys > Aktiespararnas Aktieanalys

Introduktion

Scroll Föregående Topp Nästa Fler

Aktiespararnas aktieanalys är en metod som bygger på att du letar efter företag som har goda förutsättningar att ge en bra avkastning flera år framöver. Det här gör du genom att titta på företag som är stabila och som haft en stabil försäljning- och vinsttillväxt under flera år. Det långsiktiga målet med Aktiespararnas aktieanalys är att du ska fördubbla dina pengar på 5 år, vilket motsvarar en ungefärlig årlig avkastning på 15%. Filosofin bakom är också att du ska sprida dina risker. Det gör du genom att investera i bolag inom olika branscher. Idealiskt så bör du ha ungefär 10-15 bolag i 5-6 olika branscher. För att hitta bolag kan du bland annat använda modulen Nyckeltal. I den har du möjlighet att söka efter företag efter exempelvis försäljnings- och vinsttillväxt. .

 

Programmet hjälper dig att genomföra analysens sju steg med förklaringar vid varje steg så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att göra analysen. Under meny Verktyg -> Inställningar -> Fa kan du välja Visa varningsmeddelanden, vilket innebär att programmet varnar om förhållanden i bolagets historik som avviker från de grundläggande förutsättningarna i Aktiespararnas Aktieanalys.

 

Först och främst måste du välja ett bolag att analysera. En god idé kan vara att börja med ett bolag som du känner till väl och förstår. Använder du Hitta kursvinnare Pro så innehåller programmet en textbeskrivning och detaljerad information om alla bolag. När du bestämt dig för ett företag så går du in på fliken FA, då öppnas modulen för fundamental analys. Välj i menyn FA -> öppna bolag för analys. I rutan som dyker upp väljer du vilket bolag som du vill analysera och klickar på OK.

 

Aktiespararnas FA - Öpnna bolag för analys

 

Första gången du gör en FA-analys visas den här bilden. Därefter kommer alltid FA att startas med det bolag som du senast analyserade. Här listas alla bolag som är noterade på Stockholmsbörsen och det för bolaget vanligaste aktieslaget, det vill säga det aktieslaget som har störst handel.

 

Bolagen kan du sortera efter börslistor och branscher så att du lättare kan hitta det bolag som du är intresserad av. Ifall du har skapat egna bevakningslistor av bolag, lagt upp egna portföljer eller skapat egna bolag i FA kan du även sortera efter dessa. Du kan även låta programmet söka fram de bolag som haft bäst vinst- eller försäljningstillväxt de senaste fem åren.

När du har valt ett bolag som intresserar dig. Klicka på OK för att gå vidare till steg 1 i Aktiespararnas Aktieanalys.