Show/Hide Toolbars

Hitta kursvinnare - Hjälpmanual

Navigation: Portfölj

Introduktion till portföljhantering

Scroll Föregående Topp Nästa Fler

I Hitta kursvinnare finns Portföljhanteraren som hjälper dig att administrera din portfölj. Portföljhanteraren är ett verktyg där du samlar dina värdepapper och transaktioner för att kunna följa din portföljs utveckling och avkastning. Förutom aktier kan programmet även hantera en mängd andra typer av värdepapper och olika sorters transaktioner.

Det första du måste göra är att lägga till din portfölj till programmet. Ifall du redan har en portfölj i exempelvis NordNet, Aktieinvest, Skandiabanken, eller en Excel-fil, så kan du importera den till Hitta kursvinnare. På så sätt slipper du att fylla i alla dina transaktioner en gång till. Naturligtvis kan du även exportera din portfölj som du har i Hitta kursvinnare så att du kan arbeta med den i andra program. Läs mer under kapitlet Importera och exportera portfölj. Ifall du inte redan har en portfölj eller vill skapa en helt ny portfölj eller lära dig hur du lägger till nya transaktioner så kan du läsa om det i kapitlet Skapa ny portfölj och lägg in transaktioner.

Portföljhanteraren har fyra olika flikar som låter dig se din portfölj på fyra olika sätt. Du kan se ditt nuvarande innehav, dina transaktioner, en lista med realisationer som kan användas som underlag till deklarationen, samt dina resultat och avkastning per papper. Läs mer om de olika listorna och förklaringar till kolumnerna som de innehåller under rubriken Flikarna innehav, transaktioner, realisationslista och resultat per papper.

Förutom de olika listorna så visualiseras din portfölj med hjälp av olika diagram. Du kan se portföljens utveckling, portföljens relativa utveckling jämfört med ex OMXS30, portföljens avkastning och portföljens branschfördelning. Läs mer om de här olika diagrammen under rubriken Portföljhanterarens diagram.

Portföljhanteraren har ett flertal olika inställningar som kan göras. Bland annat utskriftsalternativ och exportalternativ. Dessa hittar du under Verktyg -> Inställningar -> Portfölj.

 

Tips!

Du vet väl att du även kan följa din portföljs utveckling i mobilen? Läs mer under kapitlet Använda Hitta kursvinnare i mobilen.